Två nya behandlingsstudier för spelproblem

Under våren kommer vi att arbeta med två nya behandlingsstudier för spelproblem. Båda är internetbaserade och bygger på principer från kognitiv beteendeterapi (KBT). Det är helt kostnadsfritt att delta i studierna som pågår i cirka 10 veckor.

  • Den ena studien heter Anhörigprogrammet och vänder sig till dig som är anhörig till en person med spelproblem. Du kan läsa mer om studien på anhörigstudien.se. Du kan anmäla dig redan nu!
  • Den andra studien heter Spelfrihet tillsammans och vänder sig både till dig som har problem att kontrollera ditt spelande och till dig som är anhörig. Du hittar mer information på spelfri.se. Till Spelfrihet tillsammans kan du anmäla dig inom kort. Men redan nu kan du se introduktionsfilmen till studien:

Om Anders Nilsson

Leg. Psykolog som arbetar vid Centrum för psykiatriforskning och doktorerar vid Institutionen för neurovetenskap vid Karolinska institutet. Skriver ibland även på Stödlinjens blogg.

Kommentera